Nejčastější dotazy

Jak se na focení připravit?

Na focení si vezměte své oblíbené oblečení. Výhodou je vzít si na výběr více kousků, aby nebyly všechny fotky stejné. Ne vždycky využijeme všechny kousky, ale je lepší mít něco v záloze.
Co se týtá líčení, přijďte tak, jak se cítíte dobře. Já se postarám, abyste na fotkách vypadali dobře a aby o vás fotografie něco říkaly.
Taky je výhoda mít sebou nějaké rekvizity: deštník, klobouk, hudební nástroj, brýle... Spousty rekvizit také zapůjčuji. Není problém se domluvit.

 

 

Jak takové focení probíhá?

Nejdříve se domluvíme, jaká je vaše představa o fotkách (nevadí, pokud nebudete vědět. Ráda poradím). Domluvíme se na místě a čase focení. Mám ráda staré, opuštěné budovy a místa, které na fotkách působí tajemně a dodávají dramatičnosti. Osvědčilo se mi, že začínám tím, že než se dostaneme na domluvené místo, kam jdeme (či jedeme) společně, nejdříve si povídáme.Tím se vás budu snažit poznat, abych vás mohla zachytit, co nejlépe. Tahle seznamovací část je důležitá také z toho důvodu, že odpadne počáteční nervozita z focení, což by bylo na fotkách poznat. Po pár minutách panuje uvolněná atmosféra a focení je o to jednodužší. Často fotím lidi, kteří nemají z focením žádné zkušenosti a pokud nebudete vědět, co před objektivem dělat, budu vám radit. Není nic horšího než fotograf, který vám řekne, : "tak se nějak postavte." Fotograf je ten, který vás vidí. Vy se nevidíte, jak vypadáte. Fotograf musí znát pózy, které jsou oku lichotivé. Občas se mi stane, že vidím někde zajímavou fotku a řeknu si, chtělo to natočit trup malinko doprava a bylo by to dokonalé. A o tom to je. Že díky správnému pohledu objektivu můžete vypadat daleko štíhleji, můžete mít i delší nohy...

 

Kde budeme fotit?

Dávám přednost focení venku. Jak v přírodě, tak v městském prostředí. Ráda ale fotím i v zajímavých interiérech. Pokud máte zajímavou půdu, nebo sklep, můžeme se domluvit fotit u vás. Jinak závisí na domluvě. Ráda vám nabídnu pár typů, které už mám osvědčené. Fotím hlavně v okolí Stříbra.
 

Podle čeho si zvolit fotografa?

Fotografů je hodně a každý jsme jiný. Každý máme také jiný vkus a jinou povahu. Dnes už opravdu fotí téměř každý, kdo si pořídí kvalitnější fotoaparát a jak říkám já, má dostatečné sebevědomí. Jak vybrat toho pravého? Pokud se vám mé fotky líbí, třeba pro vás budu ten pravý fotograf já.
 

Proč je cena tak nízká?

Pro mnoho lídí je počáteční cena překážkou. Odrazuje lidi, kteří mají zájem o první focení a nejsou si jisti, zda focení s nimi dopadne dobře. Také je cena výhodná pro ty, kteří potřebují jen pár fotek. Například kvůli nové profilovce. Také chci fotit, co nejvíce lidí a nechci, aby byla vysoká cena překážkou. Dělá mi radost, jak si dávají lidé fotky z mého focení jako profilovky a jak za ně sklízí chválu.
 

Co když nejsem fotogenický(á)?

Pokud někdo na fotografii nevypadá dobře, je to vždycky chyba fotografa. Ten jako jediný před sebou vidí celou scénu, včetně výrazu a postoje focené osoby. A musí proto před zmáčknutím spouště pracovat na tom, aby focená osoba vypadala na fotce dobře. Upřímně, frázi "nejsem fotogenická" slýchám poměrně pravidelně. Nenechte se tím odradit a svěřte se do mých rukou. Ráda vás přesvědčím o opaku.
 

Co když nevyjde počasí?

Nevíhoda focení venku je počasí, kterému neporučíme. Ne vždy to vyjde tak, jak bychom si přáli. Ale i při zataženém počasí se dají nafotit hezké fotografie. Předpověď počasí ale vždy sleduji a je možné termín přesunovat podle potřeby.
 

Jakým způsobem budou fotografie upraveny?

Každé fotografii se věnuji a ladím ji. K úpravám použím profesionální program Adobe Photoshop Lightroom. Samozřejmě si uvědomuji, že každý má jiný vkus úprava fotek je individuální. Nedělám rozsáhlé retuše, neměním proporce těla a obličeje, že si fotografovaný nejsou na fotce téměř podobní. Mím cílem je zachytit vás takovým způsobem, aby jste to byli pořád vy.
 
 
 

přihlaš se na focení

Vyplňte prosím níže uvedené údaje: